Το ιστολόγιο αυτό έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" (Τ.Π.Ε.).

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Καλό καλοκαίρι!!!

Αγαπητοί μου μαθητές σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο χαρά και παιχνίδια. Ελπίζω σύντομα να ανταμώσουν και πάλι οι δρόμοι μας και να συνεργαστούμε με τον ίδιο και ακόμη πιο ωραίο τρόπο με τον οποίο εργαστήκαμε τη φετινή σχολική χρονιά. Σας αποχαιρετώ με το παρακάτω τραγουδάκι, το οποίο και σας αφιερώνω!


Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Βράβευση των καλύτερων κόμικς

Οι μαθητές της Γ' τάξης δημιούργησαν συνεργατικά τα κόμικς της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου "Γλώσσα Γ'-Δ΄ Δημοτικού". Έπειτα τα παρουσίασαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, οι οποίοι τα αξιολόγησαν σύμφωνα με προκαθορισμένα διαβαθμισμένα κριτήρια. Σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα κόμικς ανά τμήμα, σύμφωνα με την αξιολόγηση των μαθητών.
Γ1  (Γεωργία, Έντρι & Νίκος Μπ.)

Γ2 (Αμαλία & Αλέξανδρος)

Περιγράφουμε τα συναισθήματά μας

Πώς νιώθουμε αλήθεια στο σπίτι μας, με τους φίλους μας ή ακόμη στο σχολείο; Παρατηρήστε την προσπάθεια των μικρών μας μαθητών να περιγράψουν μερικά από τα συναισθήματά τους.










Μια εκδρομή, μα τι εκδρομή!

Οι μικροί μας μαθητές, της Α' και Β' τάξης, προσπάθησαν να καταγράψουν ομαδοποιημένα τη σκέψη τους γύρω από μια εκδρομή, ανακαλώντας ταυτόχρονα και τα βιώματά τους. Δείτε τις παρακάτω εικόνες.










Ερευνητικές εργασίες (Projects) από το Ε2

Οι μαθητές του Ε2 δημιούργησαν συνεργατικά ερευνητικές εργασίες γύρω από θέματα, σύγχρονα και παραδοσιακά, μέσα στα πλαίσια κατασκευής παρουσιάσεων. Στη συνέχεια τις παρουσίασαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, οι οποίοι τις αξιολόγησαν χρησιμοποιώντας διαβαθμισμένα κριτήρια (rubrics) βασισμένα στο περιεχόμενο, τη σχεδίαση, τη γλώσσα και τον τρόπο παρουσίασης. Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά και μπορείτε να τα δείτε κατεβάζοντας τα αντίστοιχα αρχεία παρακάτω.

Συμπληρώνουμε το μύθο...

Οι μαθητές του Δ1 κλήθηκαν να συμπληρώσουν το γνωστό μύθο "Ο λαγός και η χελώνα" μέσα στα πλαίσια κατασκευής παρουσιάσεων. Μπορείτε να κατεβάσετε μερικές από τις παρουσιάσεις τους κάνοντας κλικ πάνω στα ονόματά τους.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Υγροβιότοποι της Ελλάδας

Οι μαθητές του Ε2 δημιούργησαν σύντομες παρουσιάσεις για μερικούς από τους ποικίλους υγροβιότοπους που διαθέτει η χώρα μας. Το υλικό των παρουσιάσεων έχει αντληθεί από την ελληνική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια "Βικιπαίδεια". Κατεβάστε τις παρουσιάσεις κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο τους.